Nueva Jerusalem - Bouw

Het eerste project wat Stichting SamenScholen realiseerde was de bouw van een basisschool in Nueva Jerusalem, een van de armste wijken van de inheemse stad Puerto Cabezas. De wijkbewoners en de schooldirectrice verzochten de lokale overheid al jaren om de bouw van een school.

Tot begin 2010 werd het onderwijs aan de kinderen uit deze wijk gegeven in een geïmproviseerd klaslokaal onder een privéwoning. Met de voeten in de modder volgden ruim 180 leerlingen hun lessen. In het regenseizoen was lesgeven dan ook onmogelijk.

De Stichting vertrok begin 2010 met een Nederlandse bouwbrigade en een basisschool van de hand van de TU Eindhoven naar Nicaragua. Samen met de lokale wijkbewoners bouwden wij de basisschool.

Onze werkwijze bleek succesvol. In april 2010 was het gebouw klaar. Op dit moment gaan er ruim 250 kinderen naar school.