Caminante

De wijk El Caminante in Puerto Cabezas werd in 2007 hard geraakt door orkaangeweld, de school was verwoest waarna de overheid twee klaslokalen bouwde. De wijk ligt aan de rand van Puerto Cabezas en nieuwe bewoners vestigen hier jaarlijks waardoor jaren later de lokalen niet voldoende plaats bieden voor de 403 leerlingen uit de wijk. De kinderen kregen les onder de mangoboom en geimproviseerde lokalen. Maar tijdens het regenseizoen (juni t/m december) werd vaak geen les gegeven.

Met meerdere projecten in 2013 en 2014 ondersteunden we de wederopbouw van de school El Caminante.

Impressie Caminante

Een impressie van bouwproject Caminante tijdens de uitvoering van de tweede fase in het voorjaar 2014.

Waar ligt Caminante?

El Caminante is een buitenwijk van Puerto Cabezas. Zoom helemaal in op de aangegeven locatie en klik links onderin het scherm op het icoontje om de google maps viewer als satelietfoto weer te geven. Het witte dak wat je ziet is het eerste gebouw op het terrein van El caminante wat in 2013 is gerealiseerd door Stichting SamenScholen. Het rode dak is het dak van de oude lokalen die er nog stonden. Het is dus wachten op een update van google maps om het gehele huidige schoolcomplex te bekijken.

Alle vrijwilligers voor deze locatie: